SLADKÁ TEČKA PO ANGLICKU

2016-08-22_14-52-38

Odpolední káva si žádá “vhodnou (sladkou!) společnost”! Blogerka Linda z A co teda jíš? má perfektní tip!

„Jednou z klíčových ingrediencí tohoto dortíku je silná káva, která má přímo magickou moc zvýrazňovat čokoládovou chuť korpusu, přitom sama není ve finále cítit. Je to skvělý trik, na který při pečení čokoládových dezertů nikdy nezapomínám,“svěřuje se Linda.

CO08_INZ_NESPRESSO_3 (kopie)

Čokoládový Battenberg Cake

Budete potřebovat

  • 3⁄4 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1⁄4 hrnku silné kávy
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1 rozmačkaný banán
  • 1 a 1⁄4 hrnku hladké mouky
  • 3⁄4 hrnku cukru
  • 1⁄2 hrnku holandského kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1⁄2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • špetka vanilkových semínek
  • 300 g ostružin
  • 2 lžičky práškového agaru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hořké čokolády
  • 1⁄4 hrnku rostlinného mléka
  • 200 g bílého fondánu

Postup

  1. V míse smíchejte suché a mokré ingredience tak, aby vzniklo dokonale hladké těsto. Pečte v troubě na 180 stupňů nejméně 30 minut.
  2. Ostružiny oslaďte vanilkovým cukrem, přidejte agar a nechte povařit.
  3. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, smíchejte s mlékem a nechte ztuhnout.
  4. Korpus seřízněte do tvaru kvádru se čtvercovým řezem. Poté podélně rozřízněte a naplňte vrstvou čokolády a ostružinami. Jakmile je v jedné rovině naplněný, otočte ho na bok, znovu rozřízněte a naplňte.
  5. Fondán rozválejte na 2 mm silný plát a zabalte do něj celý korpus. Hotový dort nechte hodinu odležet v lednici.

224c

Postup v plném znění najdete na A co teda jíš?

Připravila: Kateřina Kuldová

Recept a foto: A co teda jíš?