PODZIMNÍ MLSÁNÍ

il3a5645-print

Léto končí a s příchodem podzimu a krátících se dnů přímou úměrou stoupá i spotřeba šálků kávy. A nejen kávy… Chce to i pořádnou dávku energie, abychom ty blížící se pochmurné dny přežili! Co pomůže nejvíce a nejrychleji? Ano, hádáte správně – lahodný, na jazyku se rozplývající dezert, který si k tomu třetím šálku kávy dáte. ;) Blogerka Irena z Bohemian Foodie  navrhuje kokosové tiramisu s rumem a malinami. My tedy rozhodně neodoláme…

Budete potřebovat

  • 500 g krému mascarpone
  • 5 vajec
  • 5 lžic hnědého cukru
  • 5 lžic mletého kokosu
  • 1,5 panáku rumu
  • 1 střední šálek kávy
  • 100 g malin
  • piškoty
  • kakao na posypání

Jak na to

Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do sněhu, v jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světle žlutého krému. Přidejte do něj mascarpone a kokos, dobře promíchejte a opatrně přidejte sníh. Nemíchejte moc intenzivně, aby sníh neslehl. Do misky dejte kávu s rumem, namočte v ní piškoty a poskládejte je na dno nádoby nebo skleničky. Na ně dejte vrstvu krému a maliny, poté opět trochu krému a další namočené piškoty. Završte vrstvou krému a posypte kakaem. Nechte odležet ideálně přes noc.

Dobrou chuť!

foto

Kompletní znění receptu naleznete na zde.

Připravila: Kateřina Kuldová

Foto: Bohemian Foodie