DÝŇOVÁ POLÉVKA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co patří mezi naše oblíbené podzimní pochoutky? Dýně na všechny způsoby! (Pumpkin Spice Latte nevyjímaje:))

Tuto surovinu řadí mezi své vyvolené i blogerka Romana, která se s vámi dělí o zajímavé recepty na svém blogu Na skok v kuchyni. A tady je její tip na lahodnou dýňovou polévku!

Budete potřebovat

  • 1 dýně Hokkaido
  • 1 menší žlutá cuketa
  • 1-2 šalotky
  • 2 mrkve
  • zázvor (zhruba 1 cm)
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 kelímek cottage
  • několik lístků šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce smetany ke šlehání na zjemnění
  • sůl
  • pepř
  • hrst dýňových semínek
  • zakysaná smetana (příp. smetana ke šlehání)

Postup

1. Na pánvi si rozehřejte máslo a olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Poté přidejte nakrájenou mrkev, dýni (neoloupanou) a cuketu. Doplňte nasekanými lístky šalvěje a pokrájeným zázvorem. Celé osolte a opepřete dle chuti.

2. Když zelenina zezlátne, přesypte ji do hrnce, zalijte vodou (500-750 ml) a povařte do změknutí (cca 15 minut). Přidejte nastrouhaný parmezán, cottage a rozmixujte. Poté přilejte smetanu ke šlehání a promíchejte.

3. Podávejte se zakysanou smetanou (případně smetanou ke šlehání) a opraženými dýňovými semínky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je libo další #FoodInspo? Sledujte Romanu na @naskokvkuchyni

Připravila: Kateřina Kuldová

Foto: Na skok v kuchyni