Salát Caprese

aneb Nejlepší letní večeře podle blogerky Terezy!

Salát Caprese je letní klasika, která nikdy nezklame, ale protože ráda experimentuji, zkusila jsem tradiční recept trochu vylepšit a výsledkem je tato osvěžující a lehce pikantní verze.

1. Nejdříve si naložte bazalku do olivového oleje, aby se olej „provoněl“. Ideální je, když tento krok uděláte i několik hodin předem. Můžete použít celé lístky, které s olejem podrtíte v hmoždíři, ale fungovat bude i bazalka nasekaná.

2. Dále budete potřebovat 250 gramů cherry rajčátek. Můžete použít i různé druhy, aby byl salát barevnější. Poté přidejte mini mozzarellu a vše promíchejte. Směs lehce osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

3. Nyní přišel čas na naloženou bazalku. Lístky položte na rajčátka a poté vše pokapejte olejem. Hvězdou večera, která dodá salátu na zajímavosti, je jemně nastrouhaná kůra z jednoho velkého citronu. Následně vše zakapejte šťávou z půlky citronu a promíchejte. Na dozdobení použijte čerstvou bazalku nebo lístky rukoly.

Podávejte s dobrým křupavým pečivem a užívejte si všechny chutě léta!

Připravila: Kateřina Kuldová

Foto a text: Tereza Šťastná