SLANÉ MLSÁNÍ

emco7

Čekáte návštěvu a chcete pro ni připravit něco lahodného, rychlého a přitom zdravého? Špenátové tartaletky jsou k tomu jako stvořené. Základem je mrkvové těsto, které můžete naplnit svojí oblíbenou směsí surovin. Recept pro vás připravila Romana z Na skok v kuchyni.

Slané tartaletky se špenátem

Budete potřebovat

Těsto:

2 vejce, 6 lžic olivového oleje, 120 g jemně nastrouhané mrkve, 100 g rozemletých vloček Emco, 140 g celozrnné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl

Náplň:

4 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 80 g baby špenátu, sůl, mletý pepř, 8 sušených rajčat, 200 ml sójového mléka, 2 vejce, 100 g sýra Leerdammer, hrstka piniových oříšků na ozdobu

Postup

Smíchejte vejce s olivovým olejem a rozšlehejte plochým nástavcem mixéru. Přidejte nastrouhanou mrkev, najemno rozemleté vločky, mouku, prášek do pečiva a sůl.

Zpracované těsto si rozdělte na osm dílů a vytvarujte z každé části na pomoučněném válu kolečka a těmi poté naplňte formičky.

Předehřejte troubu na 175 stupňů a pečte těsto po dobu 10 minut.

Mezitím si připravte náplň. Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte baby špenát a směs osolte a opepřete. Nakonec přidejte nasekaná sušená rajčata.

V míse smíchejte mléko s vejci a na drobné nudličky nakrájený sýr a přilijte do špenátové směsi.

Upečené těsto naplňte připravenou hmotou a vraťte do trouby na dalších 15–20 minut.

Dobrou chuť!

tartaletky4-1024x768

Připravila: Kateřina Kuldová

Foto a text: Romana Böhmová (Na skok v kuchyni & @naskokvkuchyni)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.